ankisehlstedt.blogg.se

Filosoferande och funderingar, reflektioner och kärleksförklaringar, gränsöverskridande glädjeyttringar, förhållningssätt, eget bestämmandemandat över vad som är mitt livs gåvor och hur de av mig förvaltas.

"Bada nakna på Sergels torg"

Publicerad 2016-03-18 21:46:17 i Allmänt,

Det är något som är fundamental fel i världen, i tiden, i Sverige, i Europa- i oss människor. Vad är det vi har offrats till?Vem eller vad har förmörkat våra sinnen så pass att själva värderingsgrunden skakats i sin grund och gjort oss till lallande idioter som friskt sväljer den ena falsa ankan efter den andra! Lättköpta rubriker lyser rakt in i skellettet på oss, förbittrar det sanna, sköljer bort våra leenden och ersätter det med snörpt stel mun som skickar bitterhet till vårt känsloliv.
Skäggbarn har myntats som ett nytt begrepp att förhålla sig till och vi köper flosklerna, vi köper osanningen, vi köper hatet och fördomen rakt av och vi väljer att låta förnuftet tiga still. Vi glömmer de facto att vi har ett val och en preferens att låta vår hjärna jobba litegrann, låta den utforska huruvida skäggväxt uppstår i tidens, etnisitetens och generationens ålder. Axet följer vindens väg men vi förvägrar människan detsamma.
Ansvaret för kommande generationer ligger i träda för när till och med modern iklär sig stringtrosa med nyrakat sköte står dottern vilset undrande; duger jag inte som jag är? Kroppen måste duga, det lär man sig och jag vill också bada på Sergels torg.Folk har sex inför tevekamerors sken, det guppas och flåsas medan far öppnar fredagens konjak. "Bra ju att barnen hålls sysselsatta nu när helgen knackar på dörrn" och intimrakprodukterna har rusande försäljningssiffror.
Vem berättar sanningen för barnen om inte vi gör det? Vem okejar oss om inte föräldrarna gör det först? Vilka förebilder har vi att följa om vi inte ges några alternativ?
Vag säger ni gott folk, tror ni Samir hade skäggstubb vid 14 år? Och Carolina Gynning, hon som guppade under täcket på Big Brother, kan hon måla något annat än gråtande kvinnoansikten? Och tror ni att vi blir så mycket lyckligare av att bada nakna på Sergels torg och lägga huvudet till söms på natten på ett gråtande kvinnoansikte?

Om

Min profilbild

LevNu

Det är den där rytmen, den som håller pulsen vid liv, den som följer mig i mina ups and downs, den som bestämmer tempot i mitt liv, som bestämmer min kittlande närvaro i Livet som är Nu. Osminkad sanning, målad fantasi med kryddad verklighet. Thats me.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela